Gevinst på digital post lader vente på sig
Der blev talt om milliardbesparelser, da det offentlige for nogle år siden besluttede at gennemføre en digitalisering af al post til borgerne. Men sådan er det ikke gået.
Ifølge både Statsrevisorerne og Rigsrevisionen er de forventede årlige besparelser på en mia. kr., som Finansministeriet havde regnet sig frem til, endnu ikke realiseret. Det skriver Information.
Digitaliseringsstyrelsens øverste chef, Lars Frelle-Petersen, anerkender, at Statsrevisorerne og Rigsrevisionen har ret, når de konkluderer, at der kun er sikkerhed for besparelser for 450 mio. kr. ud af den planlagte besparelse på knap en mia. kr.
Han mener dog, at de reelle besparelser er væsentligt højere. Desuden er styrelsen ikke helt i mål med graden af digitalisering i den offentlige sektor.
De 450 mio. kr. svarer til porto, papir og konvolutter. Resten af besparelserne skulle blandt andet hentes på løn og fællesomkostninger.
Både Skat og Post Nord ramt af digitalisering
Tvangsdigitalisering af al post mellem det offentlige - stat, regioner og kommuner - og borgerne har ramt både Skat og Post Danmark hårdt.
Mens det har været med til at forstærke styrtdykket i antallet af fysiske breve hos Post Danmark, så har digitaliseringen ført til nedskæringer hos Skat, fordi kun en mindre del af den ventede besparelse er kommet i hus.
På statens område var den forventede besparelse på 244 mio. kr. om året. Men selv om det mål ifølge Statsrevisorerne langt fra er opfyldt, har Finansministeriet reduceret bevillingerne til blandt andet Skat med den forventede besparelse.
I Skat har det medført et indhug på 40 mio. kr. i den årlige bevilling ifølge Information.
Digitaliseringsstyrelsen har nu iværksat en ny undersøgelse for at følge op på de gevinster, som postdigitaliseringen har givet, skriver avisen.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Indkøbs artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Indkøbs artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Indkøb.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.